Romanii par sa fi uitat proverbul "Dumnezeu iti da, dar nu-ti baga si-n traista" in timpul regimului comunist, iar acum le este greu sa acceseze fondurile de la Uniunea Europeana, lucru care implica depunerea unui efort, comenteaza The Economist, in editia electronica.

"Dumnezeu iti da, dar nu-ti baga si-n traista" este un vechi proverb romanesc ce sugereaza ca orice lucru obtinut de cineva in viata trebuie sa vina cu un efort.

Majoritatea romanilor par sa fi uitat acest proverb in timpul regimului comunist, care le oferea cetatenilor o locuinta si un loc de munca indiferent de eforturile lor. Acum le este greu sa acceseze fondurile de la Uniunea Europeana, lucru care implica depunerea unui efort”, citeaza mediafax.ro publicatia economica.

A doua cea mai saraca tara din UE, Romania continua sa esueze in ceea ce priveste absorbtia fondurilor europene, fiind statul cu cea mai redusa rata de absorbtie din UE (7,4%).

Publicatia mai scrie ca principalele motive pentru esecul Romaniei de a absorbi fonduri europene sunt coruptia, lipsa de motivare si informare, capacitatea administrativa neadecvata si lacunele majore in intelegerea modului de functionare al institutiilor europene.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.