Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a declarat public ca prognozele care indica un curs 5 lei/euro daca se intampla "ceva in Grecia" sunt eronate.

Guvernatorul a sugerat ca banca centrala nu va permite un astfel de nivel din cauza ca dolarul s-a intarit foarte mult in raport cu euro si ar afecta puternic economia.

"Ce ne deosebeste prognozele de acum versus 2007 – 2008? Atunci euro se intarea fata de dolar. Acum este de-a-ndoasele. Acum se duce spre 1,2 poate chiar 1,1. Cred ca risca cei care vorbesc despre o prognoza aproape fireasca a cursului de 5 lei/euro. Daca se intampla ceva in Grecia se duce deja la 1,1 sau 1 (cursul euro/dolar - n.r.). In mod firesc suntem cu ochii la euro/dolar. O asemenea prognoza sufera (5 lei/euro - n.r.). As spune ca sufera rau. Deosebirea este clara intre 2007- 2008 fata de 2012", a spus Isarescu, potrivit MEDIAFAX.

Seful ING Bank, Misu Negritoiu, a declarat, recent, ca asteptarea in piata este ca euro sa depaseasca nivelul de 5 lei, motivul deprecierii fiind criza zonei euro.

De asemenea, oficialii RBS au declarat ca in cazul iesirii Greciei din zona euro cursul de schimb ar putea ajunge la 5,2 lei/euro, conform Finantistii.ro.

Referinta leului fata de euro a depasit record dupa record in luna mai, cel mai inalt nivel fiind stabilit la 24 mai, de 4,4662 lei/euro.

Citeste si:
ENEL își vinde activele din România companiei PPC din Grecia
ENEL își vinde activele din...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.