Guvernul nu va renunta la a mai efectua a doua etapa de majorare a salariilor in sectorul bugetar nici daca situatia economica se va inrautati in semestrul II, a declarat Victor Ponta.

Premierul a precizat din nou, la emisiunea "Dupa 20 de ani" la PRO TV, ca pentru bugetari este prevazuta o crestere cu 8% a salariilor de la 1 iunie si diferenta pana la recuperarea integrala de la 1 decembrie 2012.

Intrebat daca Guvernul va renunta la a mai efectua a doua etapa de majorare a salariilor in sectorul bugetar in cazul in care situatia economica europeana se va inrautati drastic in a doua parte a anului, premierul a raspuns negativ, precizand ca in acest caz vor fi taiate cheltuieli de la alte capitole, relateaza mediafax.ro.

Salariile bugetarilor cresc in etape, iar pensionarii isi primesc banii inapoi

Cand a fost intrebat daca economia va fi sacrificata pentru a majora salariile "cu orice pret", Ponta a tinut sa precizeze ca detine toate informatiile pentru a calcula aceste decizii.

"Nu cu orice pret, pentru ca nu despre asta e vorba. Este vorba despre ceea ce am reusit sa aflam practic inainte de a intra in Palatul Victoria si in sediul Ministerului de Finante, pentru ca noi am avut o situatie speciala: am negociat cu delegatia Fondului Monetar International, Comisiei Europene si Bancii Mondiale inainte de a fi investiti in functie si a pune piciorul fizic in Palatul Victoria si in Ministerul Finantelor", a spus seful Guvernului.

De unde face rost Guvernul de bani pentru reintregirea salariala?

Unele voci sustin o intregire mai rapida. Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, sambata, ca in rezerva Ministerului de Finante exista cinci miliarde de euro pentru majorarea salariilor cu 15-16%, motiv pentru care nu intelege de ce acestea vor creste cu doar opt la suta, relateaza romanialibera.ro.

"Exista cinci miliarde de euro in rezerva Ministerului de Finante pentru a mari salariile cu 15-16 la suta. Eu cred ca asta ar fi fost decizia corecta si nu inteleg nici eu de ce nu au luat aceasta hotarare. Doar despre opt la suta se vorbeste.

Noi, cand am plecat de la guvernare, am lasat lucrurile in regula si eram pregatiti sa facem acest pas, sa luam aceasta decizie pentru iunie, asa cum am inteles ca a luat si Guvernul USL decizia, dar noi eram pregatiti pentru 15 la suta, nu pentru opt la suta", a afirmat presedintele UDMR.

Citeste si:
Guvernul îngheață salariile și blochează angajările în sistemul...
Guvernul îngheață salariile...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.