Comisia Europeana (CE) se asteapta la o crestere economica a Romaniei de 1,4% in acest an, potrivit prognozei economice de primavara a Uniunii Europene.

Previziunile anterioare prevedeau o crestere a Produsului Intern Brut (PIB) de 1,6%, conform estimarii din februarie, sau de 2,1% din toamna anului trecut.

Pentru anul urmator, Comisia a redus prognoza de crestere economica a Romaniei de la 3,4%, cat anticipa in toamna, la 2,9%.

Cresterea de 1,4% a PIB in acest an va fi sustinuta in principal de cererea interna, noteaza CE. Chiar daca populatia si companiile vor continua sa-si ajusteze situatia financiara in prima jumatate a anului, continuarea trendului de crestere a numarului de persoane angajate, impreuna cu inflatia mai redusa, ar trebui sa sustina venitul real cheltuibil, potrivit mediafax.ro.

Aceasta evolutie ar trebui sa contribuie si la revigorarea consumului privat in a doua jumatate a anului. Comisia estimeaza mentinerea ratei de crestere a consumului privat la 1,3% in acest an, urmata de o dublare anul urmator la 2,6%.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.