Circa 66% dintre romani considera ca impozitul pe venit, de 16%, este prea mare, in timp ce 27% il considera potrivit, arata un sondaj realizat in martie de Institutul Roman pentru Evaluare si Strategie (IRES).

Totusi, exista si romani care considera ca impozitul unic pe venit este prea mic, respectiv 4%.

De asemenea, sondajul arata ca trei sferturi dintre respondenti considera ca impozitul unic pe venit nu este corect, in timp ce 15% considera ca este corect, iar 10% nu stiu ce sa creada, scrie dailybusiness.ro.

"Respondentii din Transilvania si Banat sunt cei care considera in cea mai mare masura ca impozitul unic pe venit este corect - 17,7%, in timp ce respondentii din Moldova sunt cei care dau acest raspuns in cea mai scazuta proportie - 11,2%", se precizeaza in sondaj.

De asemenea, 84% dintre persoanele care au participat la acest sondaj de opinie considera ca persoanele bogate ar trebui sa contribuie suplimentar la bugetul tarii, in vederea iesirii mai rapide din criza, in timp ce 15% considera ca acest lucru nu ar trebui sa se intample.

Tot in cadrul aceluiasi sondaj, s-a aflat ca cei mai multi romani tind sa se considere saraci, intrucat atunci cand sunt rugati sa se pozitioneze pe o scala de la 1 la 10, unde 1 inseamna 'sarac', iar 10 inseamna 'bogat', media obtinuta este 4,73. Mai mult, o proportie covarsitoare a respondentilor declara ca sunt de parere ca in Romania cei mai multi oameni sunt saraci - 90%; 5% dintre persoanele intervievate sunt de parere ca majoritatea romanilor sunt bogati, iar 3% ca nu sunt nici bogati, nici saraci, deci au un statut intermediar', se arata in analiza datelor sondajului IRES, citat de money.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.