La stat sau la privat? Pentru viitoarele mamici care s-au hotarat deja ca nou-nascutul lor va fi mai bine ingrijit intr-un spital privat, pretul devine hotarator. Iata o comparatie intre preturile din Bucuresti si restul tarii.

In mod teoretic, nasterea este gratuita in cazul asiguratelor. Practic, "atentiile” dintr-un spital public ajung la peste 2.000 de lei in cazul unei nasteri naturale si la peste 3.000 de lei daca e vorba de cezariana.

Insa, cu aceeasi bani, o viitoare mama se poate bucura de tot confortul unui spital privat, fara sa-si mai faca griji pentru spagile catre medic, moasa sau asistente medicale, scrie Wall-Street.ro. La Maternitatea Eva din Brasov, de exemplu, o nastere normala costa 2.700 de lei, iar pentru cezariana se percepe un plus de 400 de lei.

Preturi asemanatoare se gasesc si in alte orase mari ale tarii, precum Targu Mures sau Iasi. Astfel, la Spitalul Nova Vita din Targu Mures, preturile pentru o nastere normala si pentru o cezariana sunt, de 3.000 lei, respectiv de 3.500 lei. La Iasi, la Spitalul Arcadia, o viitoare mama trebuie sa plateasca 3.400 de lei, iar pentru o cezariana cu 750 lei mai mult.

Citeste integral pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.