Banca Nationala a Romaniei (BNR) a anuntat  un curs de referinta cu 0,64 bani mai mare decat miercuri, de 4,3672 lei/euro, reprezentand cel mai ridicat nivel din ultimele 21 luni si aproape de nivelul record, de 4,3688 lei/euro, inregistrat in iunie 2010.

Cursul de miercuri s-a plasat la 4,3608 lei/euro.

Leul a scazut si in raport cu dolarul, rata de schimb urcand cu 1,03 bani, la 3,3478 lei/dolar, informeaza MEDIAFAX. Un curs mai mare a fost publicat de banca centrala la 21 ianuarie, de 3,3507 lei/dolar.

Referinta pentru francul elvetian a urcat joi cu 0,38 bani, la 3,6063 lei/franc elvetian.

Cursul de schimb a deschis sedinta interbancara de joi peste 4,37 lei/euro, dupa ce, potrivit dealerilor, in cursul noptii, pe piata din SUA cotatiile au urcat pana la 4,3710 - 4,3730 lei/euro, ca urmare a intaririi dolarului in raport cu euro, miscare care a determinat corectii semnificative si pentru valutele din regiune.

La deschiderea sedintei de la Bucuresti cursul a inceput sa scada, intrucat jucatorii se asteaptau ca BNR sa intervina indirect pentru a tempera deprecierea leului.

Volumul tranzactiilor de pe piata locala a fost redus in prima parte a sesiunii, iar revenirea leului a fost corelata cu recuperarea valutelor din regiune, desi in ultima perioada evolutia monedei nationale nu s-a potrivit cu cele ale monedelor din regiune. Leul a rezistat in fata presiunilor de depreciere spre sfarsitul anului 2011 si la inceputul acestui an.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.