Business11 Martie 201211:09

Lectura de un minut

Investitori privati care detin obligatiuni ale statului elen in valoare de 172 miliarde euro, din totalul de 206 de miliarde euro, au acceptat preschimbarea datoriei,

De asemenea, se precizeaza ca preschimbarea va deveni obligatorie pentru toti creditorii privati ce detin titluri

Grecia va activa clauza impactului colectiv, astfel incat preschimbarea va deveni obligatorie si pentru cei care au refuzat.

Grecia a primit acceptul pentru preschimbare de la investitori ce detin obligatiuni de 152 miliarde de euro sub incidenta legii elene, 85,8% din totalul de 177 de miliarde de euro, potrivit unui comunicat al Ministerului de Finante din Grecia, conform MEDIAFAX.

La oferta de preschimbare au participat si investitori cu obligatiuni sub incidenta legii elene care au refuzat sa accepte. Obligatiunile acestora reprezinta 5,3% din totalul de 177 miliarde de euro.

Citeste si:
Piperea, previziuni sumbre pentru romani: Imprumut masiv de la FMI
Gheorghe Piperea, previziuni...

Creditori privati care au in portofoliu obligatiuni in valoare de 20 de miliarde de euro sub incidenta legii altor state, sau emise de companii de stat si garantate de guvernul elen, s-au angajat, de asemenea sa participe la preschimbarea titlurilor vechi cu unele noi.

"In numele Greciei, vreau sa multumesc creditorilor care ne-au sustinut programul ambitios de reforma si ajustare si au suportat impreuna cu poporul elen sacrificiile din acest proces istoric", a declarat ministrul de Finante, Evangelos Venizelos.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.