Romania este in top zece tari cu cea mai mare pondere a femeilor in pozitii de top (pe locul 8), potrivit unui studiu realizat de gigantul in resurse umane Mercer, parte a Marsh & McLennan Companies.

La nivel mondial, cercetarea a analizat date de la 264.000 de executivi sau manageri se­niori din 5.321 de companii, din 41 de tari.

  • Topul tarilor cu top management la feminin
Li­tuania (44%), Bulgaria (43%), Rusia (40%), Kazahstan (37%), Estonia (37%), Serbia (36%) sau Ucraina (35%) sunt tarile cu cea mai mare pondere a executivilor femei in cadrul structurilor de conducere ale com­paniilor, informeaza zf.ro.

In Orientul Mijlociu, femeile ocupa 26% din pozitiile de conducere din Turcia, 23% in Maroc, 17% in Emiratele Arabe Unite, 16% in Egipt, 7% in Qatar, scrie money.ro.

La polul opus se afla insa Arabia Sau­dita, care nu are nicio femeie intr-o functie de con­ducere, acesta fiind impactul facto­ri­lor cul­turali. Qatar este pe al doilea loc din acest punct de vedere cu doar 7% din aceste pos­turi ocupate de femei, urmat de Egipt cu 16%. Totusi, si Olanda are o pondere mica a fe­meilor - de 19%- in structurile de con­du­cere.

In Romania, un procent de 34% dintre pozitiile-cheie ale companiilor sunt ocupate de femei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.