Producatorul de lactate Tnuva Romania a cerut in instanta, la finele saptamanii trecute, procedura de insolventa, primul termen de judecata avand loc chiar marti.

Cererea a fost introdusa la Tribunalul Ilfov in data de 6 ianuarie.

Potrivit unor surse din piata, Tnuva si-a anuntat furnizorii la inceputul acestei saptamani ca a intrat in insolventa, scrie Wall-Street.ro

Ziarul de business Globes citat, in luna noiembrie a anului trecut, surse potrivit carora Tnuva ia in calcul retragerea de pe piata din Romania din cauza pierderilor "masive", iar operatiunile vor fi inchise daca nu se va gasi un cumparator.

Potrivit Globes, Tnuva a investit din 2005 aproximativ 300 milioane sekeli (60 milioane euro) in Romania, iar retragerea de pe piata este una dintre primele chestiuni de care se va ocupa noul presedinte al companiei, Slomo Rodev.

Firma Tnuva Romania Dairies, specializata in fabricarea produselor lactate si a branzeturilor, a avut in 2010 o cifra de afaceri de 71,8 milioane de lei (17 milioane de euro) si pierderi nete de 64 de milioane de lei (15 milioane de euro).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.