Informatiile financiare prezentate in Guvern legate de companiile pentru care au fost solicitate majorari de buget au indicat depasiri de cheltuieli. Vezi pe ce au dat banii managerii companiilor de stat in 2011.

"S-a descoperit ca multe dintre cheltuieli au fost efectuate pentru achizitionarea de masini, echipamente IT si alte nebunii, dar si pentru brazi, porc si cadouri pentru copii destinate angajatilor din companii. In urma discutiei din Guvern s-a stabilit ca vor fi aprobate majorari de bugete doar daca managerii companiilor pot justifica toate cheltuielile, iar in caz contrar vor fi luate masuri impotriva acestora", au relatat surse participante la sedinta de miercuri a Cabinetului.

Potrivit acestora, premierul Emil Boc a cerut ministrilor de resort sa analizeze activitatea managerilor companiilor din subordinea ministerelor Transporturilor, Comunicatiilor si Economiei, precum si situatia economica a unitatilor, dupa ce i s-au prezentat solicitari de majorare a bugetelor la mai multe dintre aceste societati.

Pentru companiile subordonate Ministerului Economiei au fost mentionate Romgaz, Transelectrica si Transgaz, in timp ce din portofoliul Ministerului Transporturilor au fost nominalizate aproape toate societatile, scrie MEDIAFAX.

Presedintele Basescu a anuntat ca, miercuri, premierul Emil Boc a respins cerererile de rectificari bugetare pentru acest an ale marilor companii de stat, el precizand ca spera ca seful Guvernului sa faca si "pasul urmator", adica "sa-i dea afara" pe managerii care nu au respectat parametrii bugetari.

"Am apreciat foarte mult o masura pe care prim-ministrul a luat-o astazi (miercuri, n.r.). Ca de obicei, marile companii au venit, in una din ultimele sedinte de Guvern de anul acesta, cu rectificarea bugetelor, probabil nu si-au facut veniturile, au cheltuit mai mult decat au avut in bugetul initial si aveau nevoie ca Guvernul sa le consfiinteasca lipsa de responsabilitate a managerilor, sa le aprobe noile bugete pe anul acesta, sa le justifice, sa le acopere faptul ca nu si-au facut bugetele sau au avut cheltuielei mai mari. (...) Prim-ministrul astazi in Guvern a respins toate modificarile de buget cerand explicatii asupra motivelor pentru care nu s-au realizat bugetele", a afirmat Traian Basescu la RRA.

Citeste si:
Metroul de la Cluj. Astăzi se semnează contractul pentru proiectare...
Metroul de la Cluj. Astăzi se...

El a aratat ca spera ca prim-ministrul sa faca si pasul urmator si sa-i dea afara pe directorii care nu au respectat parametrii bugetari, aratand ca aceasta este, in sfarsit, o atitudine corecta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.