Christine Lagarde, directorul general al Fondului Monetar International, a cerut statelor in curs de dezvoltare sa-si sprijine mijloacele de aparare, in special rezervele valutare, fata de o posibila recesiune in Europa, anul viitor, transmite Reuters, preluata de Agerpres.

''Ceea ce spunem tuturor economiilor in curs de dezvoltare este sa fie atente la ce se intampla in statele dezvoltate in acest moment. Sa fie atente la norii care se acumuleaza pe cerul Europei'', a afirmat Lagarde. Oficialul FMI a adaugat: ''Fiti siguri ca aveti suficiente rezerve, suficienta rezistenta, capital tampon pentru a face fata furtunii deoarece ati revenit foarte bine in 2008 si 2009 cand ati avut rezerve si ati facut fata crizei'', scrie evz.ro.

"Multi spun ca zona euro este in recesiune si acest lucru inseamna ca perspectivele pentru prima jumatate a anului viitor sunt sumbre si ca se preconizeaza o continuare a recesiunii", spune analistul economic Laurian Lungu. Fondul Monetar International (FMI) anticipeaza o scadere economica de 6% pentru Grecia in acest an, al patrulea de recesiune, mult mai mare decat cea de 4,5% estimata anterior. Guvernul de la Atena a revizuit, de asemenea, proiectia de scadere economica pentru anul acesta de la 3,8% la 5,5%. Pentru 2012, FMI estimeaza ca economia se va contracta cu 3%, scrie The Wall Street Journal.

"Economia evolueaza mai slab decat am anticipat. Increderea investitorilor nu s-a refacut pe cat am sperat, avand in vedere turbulentele neasteptate din alte state de la periferia zonei euro, incesrtitudinile legate de cum i se raspunde crizei, dar si incertitudinile privind implicarea sectorului privat in reducerea datoriilor Greciei. Cu toate acestea, cel mai important factor este incetinirea ritmului de implementare a reformelor structurale in acest an", se arata intr-un raport al FMI, conform zf.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.