BERD va realiza o investitie de capital de 6,8 milioane euro in primul parc integrat de reciclare a deseurilor din Romania.

La proiect va participa si Fondul pentru Europa de Sud-Est, administrat de Global Finance, care va avea o contributie de 16,7 milioane euro pentru acest proiect, informeaz MEDIAFAX.

Noul parc de reciclare va cuprinde patru firme de colectare si reciclare a deseurilor din material plastic, a celor electrice si electronice, precum si a tuburilor fluorescente.

"Proiectul va introduce pentru prima data in Romania o infrastructura extinsa la nivel national pentru colectarea materialelor reciclabile care va face conexiunea dintre consumatorul final si reciclator prin intermediul unor automate speciale pentru preluarea deseurilor amplasate in supermarket-uri in scopul recuperarii articolelor reciclabile, inclusiv a ambalajelor tip PET din material plastic, a becurilor, bateriilor si ambalajelor din sticla", se precizeaza in comunicat.

Proiectul, care reprezinta prima tranzactie de capital din sectorul reciclarii deseurilor din Romania, va sustine strategia Green Group de a deveni cel mai important parc de reciclare a deseurilor din regiunea Europei de Sud-Est, potrivit sursei citate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.