Bugetul pentru anul viitor va fi construit pe un curs mediu de 4,3 lei/euro, paritate cu 9 bani peste cea stabilita la elaborarea bugetului pentru 2011 si apropiata de cotatiile actuale ale monedei nationale in raport cu euro.

"Nu vreau sa dau o cifra grestia, dar undeva in jurul cifrei de 4,3, daca nu ma insel", a afirmat reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu, intrebat pe ce curs va fi construit bugetul pentru anul viitor.

El a tinut sa precizeze, la emisiunea "Dupa 20 de ani", difuzata duminica de Pro TV, ca moneda nationala a ramas stabila in toata aceasta perioada de turbulente internationale si a evoluat in limite "mai mult decat acceptabile".

"Nu este vorba ca l-a tinut Banca Nationala, este vorba de o politica monetara pe care Banca Nationala a dus-o pentru a face acest lucru, iar pentru perioada urmatoare sunt ferm convins ca cursul va avea aceeasi stabilitate", a mai spus Tanasescu, citat de MEDIAFAX.

Vineri, moneda nationala s-a apreciat, iar cursul a inchis saptamana sub 4,32 lei/euro, in contrast cu deprecierea valutelor din regiune.

Potrivit mediilor lunare anuntate de BNR, in primele noua luni ale anului cursul de schimb nu a fluctuat semnificativ, fiind cotat la sfarsitul lunii septembrie la 4,28 lei/euro, cu 0,24% sub cotatia de la finele anului trecut, de 4,29 lei/euro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.