Presedintele Traian Basescu a afirmat ca in discutiile de la Cotroceni s-a decis necesitatea revizuirii tintei de deficit, iar nivelul ar trebuie sa fie mult mai mic de 3%.

O alta problema pe care a subliniat-o presedintele este faptul ca Guvernul trebuie sa gaseasca solutii de diminuare a nivelului de indatorare externa. Basescu a mai spus la un nivel de 3% al deficitului costurile pentru imprumuturi ar fi foarte ridicate.

Grecia, cauza indatorarii “scumpe”

“Am ajuns cu totii la concluzia ca trebuie revizuita tinta de deficit. Din cauza costurilor de finantare externa este bine sa abordam bugetul pe 2012 cu un deficit mult mai mic de 3%”, a explicat presedintele.

“Cat va fi acest mult mai mic trebuie sa analizeze Guvernul sa gaseasca solutii de nevoie de imprumut pe piata externa din cauza evolutiilor nesatisfacatoare ale nivelurilor de dobanzi nu doar pentru Romania si pentru restul statelor din UE”, a precizat acesta.

Basescu a subliniat faptul ca Romania “plateste scump” finantarea externa din cauza amanarii rezolvarii problemelor financiare din Grecia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.