Guvernul Romaniei are in plan sa mareasca accizele pentru gazele naturale, petrol si resursele minerifere pentru a strange circa 1,1 miliarde lei in urmatorii patru ani.

Potrivit unui proiect de lege publicat pe site-ul Ministerului de Finante Publice, guvernul vrea sa creasca valoarea taxelor pe veniturile din transportul de produse petroliere la 15% de la 10%, iar pentru stocarea gazelor naturale subterane pana la 5%, de la 3%.

De asemenea, se specifica si majorarea taxelor pentru resursele minerifere, insa nu este inaintata nicio cifra specifica, transmite Bloomberg.

“Propunerea de a schimba legile privind produsele petroliere si cele minerifere va majora plata accizelor si va duce la un impact financial favorabil asupra bugetului. Propunerile vor aduce la bugetul de stat un plus de 117 milioane de lei in ultimele cinci luni ale anului”, se precizeaza in document.

Guvernul incearca sa obtina mai multe venituri din partea industriei energetice pentru a putea atinge tintele date de Fondul Monetar International si Uniunea Europeana, de a-si reduce deficitul bugetar la sub 3% din Produsul Intern Brut din 2012.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.