Peste 9.000 de romani vor cheltui mai mult de opt milioane euro in acest an pentru croaziere.

"Circa 9.000 de romani vor calatori in acest an pe vasele de croaziera din intreaga lume, in crestere semnificativa fata de anul anterior, cand au fost aproximativ 8.000 de turisti. Cheltuielile totale pentru cazarea pe vase sunt estimate la peste 8 milioane de euro, fata de 6,5 milioane de euro anul trecut", a declarat pentru MEDIAFAX Nicolae Demetriade, proprietarul agentiei de turism World Travel, prin intermediul careia vor pleca in acest an pe croaziere peste 2.000 de romani, cu 20% mai mult comparativ cu anul trecut.

Cresterea se datoreaza si numarului mare de vase de croaziera introduse in exploatare de grupul Royal Caribeann pe destinatii din Europa, dar si lansarii celor mai mari nave din lume, Oasis of the Seas si Allure of the Seas, cu capacitati de 5.400 pasageri si 3.000 de membri ai echipajului.

Pe cele doua nave, lansate acum doi ani, respectiv anul trecut, si care fac croaziere in Caraibe, si-au facut vacantele peste 100 de romani, care au cheltuit, in medie, 1.000-1.200 de euro.

  • Croaziere nordice, cele mai dorite

Cele mai solicitate vacante la World Travel sunt croazierele in tarile nordice, pe al caror traseu este inclus si Sankt Petersburg, dar si circuite in America de Sud, cu plecare din Chile, pana la Capul Horn, stramtoarea Magelan, Argentina si Uruguay.

Cele mai solicitate destinatii au costat insa mult mai putin, respectiv cele pe Marea Mediterana, intre 400 si 2.500 de euro de persoana, in functie de tipul cabinei si de momentul rezervarii
. In aceeasi categorie se inscriu si excursiile la fiordurile norvegiene (900-4.000 euro/persoana) si cele din zona Scandinaviei, cu preturi cuprinse intre 700 si 3.000 de euro.

In topul vacantelor ieftine sunt croazierele in Mediterana Centrala, care dureaza 8 zile si costa 299 de euro de persoana, fara transport, sau 450 de euro, cu zbor inclus.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.