Peste 77% dintre romani isi schimba locul de munca. In urma unei analize, a fost realitat un top 5 al motivelor pentru care romanii decid sa isi caute un alt job.

Site-ul de recrutare BestJobs a realizat un chestionar, propunand candidatilor sa selecteze motivele principale pentru care si-au schimbat ultimul job, chestionarul oferind posibilitatea selectarii de raspunsuri multiple.

  • salariu mai mare - 77,49%
  • oportunitati de promovare /avansare - 67,64%
  • un job mai interesant - 34,20%
  • dorinta de a profesa in acelasi domeniu cu studiile realizate - 26,21%
  • stagii de pregatire /training - 23,95%

Alte motive votate au fost: relatia dificila cu seful sau colegii (19,98%), reducerea disponibilitatii pentru calatorii in interes de serviciu (5,59%) si dorinta de relocare in alt oras (2,74%).

"Rezultatele demonstreaza ca pe langa aspectul important al beneficiilor financiare, angajatorii ar trebui sa ia in considerare si alte forme de compensare si motivare a angajatilor. Un traseu de promovare in structura interna a companiei clar definit, un job interesant si pe masura pregatirii profesionale, ce ofera si posibilitatea de dezvoltare a competentelor sunt criterii ce pot creste fidelitatea angajatilor, chiar daca remunerarea nu este satisfacatoare acum, intr-o perioada dificila economic." Adela Grama, Specialist HR BestJobs.

Sondajul a fost efectuat la nivel national pe pagina de candidati BestJobs, pentru 2488 Acesta face parte dintr-o serie de sondaje BestJobs ce masoara opinia utilizatorilor intr-o varietate de subiecte legate de locul de munca, economie si cariera.

BestJobs.ro a chestionat recent 2488 de utilizatori pentru a afla principalele motive ce stau la baza deciziei de a schimba locul de munca.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.