Un numar de 1.480 de angajati din sase companii energetice controlate de Ministerul Economiei vor fi disponibilizati in acest an, in vederea eficientizarii activitatii societatilor, se arata intr-un proiect de hotarare de Guvern.

"Scopul prezentei hotarari a Guvernului consta in eficientizarea activitatii operatorilor economici din domeniul energetic. Aceasta presupune si disponibilizarea unui numar de 1.480 salariati, care vor beneficia de prevederile Ordonantei de urgenta a Guvernului privind protectia sociala acordata persoanelor disponibilizate prin concedieri colective efectuate ca urmare a restructurarii si reorganizarii", se arata in nota de fundamentare a proiectului de act normativ, relateaza MEDIAFAX.

  • Lista concedierilor

Firma Electrica Serv, filiala a distribuitorului si furnizorului de energie Electrica SA, va disponibiliza 600 de persoane, producatorul de energie electrica si termica Termoelectrica va renunta la 300 de salariati, iar Electrocentrale Deva va concedia 100 de angajati.

Totodata, dintre cele trei complexuri energetice din Oltenia vor fi disponibilizati 480 de salariati. Astfel, Complexul Energetic Craiova va avea cu 250 de angajati mai putin, Complexul Energetic Turceni va disponibiliza 200 de persoane, iar din Complexul Energetic Rovinari vor pleca 30 de salariati.

Potrivit notei de fundamentare, in urma acestor disponibilizari, suma cheltuita de la bugetul de stat si cel al asigurarilor de somaj in 2011 si 2012 se va ridica la 25,2 milioane de lei, adica 6,1 milioane de euro, respectiv 12,6 milioane lei in fiecare an. Pentru calculul acestei sume s-a folosit valoarea salariului mediu net pe economie din luna ianuarie 2011, de 1.424 lei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.