Romanii care ar vrea sa inceapa o afacere sunt descurajati in primul rand de frica de faliment, de teama unui venit nesigur si pentru ca sunt ingrijorati ca si-ar putea pierde proprietatile, reiese dintr-un sondaj citat intr-un raport al Comisiei Europene (CE).

  • De ce nu incep romanii o afacere?

Astfel, 53% dintre romanii cu varste cuprinse intre 18 si 64 de ani au spus ca frica de faliment i-ar descuraja daca ar avea ocazia sa inceapa un business
. Potrivit sondajului, romanii sunt urmati de Japonia (49%), Franta (circa 46%), Grecia si Spania (45%), relateaza MEDIAFAX.

Cei mai optimisti sunt sud-coreenii, doar 18% dintre acestia fiind ingrijorati de perspectiva falimentului.

Perspectiva unui venit nesigur este a doua dintre temerile care ii impiedica pe romani sa faca afaceri, 43% dintre respondentii la sondaj aratandu-se ingrijorati de aceasta perspectiva. Totodata, 31% dintre romanii care ar putea incepe o afacere se tem ca si-ar putea pierde proprietatile.

La nivelul UE, principalul factor descurajator pentru cei care ar avea oportunitatea sa inceapa un business este de asemenea frica de faliment (49%), urmata de venitul nesigur (40%), pierderea proprietatilor (37%), nesiguranta locului de munca (20%), esecul personal (18%) si lipsa de timp sau de energie (15%).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.