Liderul ministrilor de Finante din zona euro, Jean-Claude Juncker, a declarat ca a primit amenintari cu moartea din Grecia, unde masurile de austeritate impuse in schimbul unui ajutor financiar extern sunt foarte nepopulare,

"Ce li se poate spune grecilor? Este o intrebare buna pe care mi-o adresez adeseori, deoarece primesc multe mesaje de la greci. Inclusiv amenintari cu moartea", a dezvaluit Juncker in cursul unei audieri in fata unei comisii a Parlamentului european de la Strasbourg.



Grecia, apasata de o enorma datorie si incapabila sa se refinanteze pe pietele financiare care ii cer dobanzi prea mari, a obtinut anul trecut din partea europenilor si Fondului Monetar International promisiunea unui imprumut de 110 miliarde de euro pe trei ani, in schimbul unui plan de austeritate pentru a incerca reformarea finantelor sale publice, scrie MEDIAFAX.

Tara pare hotarata sa obtina o noua prelungire, dar in schimbul unui control mai drastic asupra cheltuielilor tarii si a unor noi sacrificii bugetare.


Duminica, zeci de mii de greci au participat din nou la o reuniune de amploare dar pasnica, impotriva masurilor de austeritate, in centrul Atenei.

Mai multe greve generale au avut deja loc, iar liderii tarii sunt acuzati de spoliere, in special cauza importantelor privatizari cerute de creditori.

"Cu cat vor fi mai multe privatizari, cu atat mai mici vor fi sacrificiile impuse grecilor de rand",
a subliniat Juncker.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.