Volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete, ca serie bruta, a scazut in aprilie cu 4,7% fata de luna anterioara, iar afacerile din serviciile prestate populatiei s-au redus cu 0,4%, potrivit datelor publicate de Institutul National de Statistica (INS).

Scaderea afacerilor din comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor a fost cauzata de reducerea vanzarilor de piese si accesorii pentru autovehicule (-8,7%), a celor de motociclete, piese si accesorii aferente, intretinerea si repararea motocicletelor (-4,8%), a activitatilor de intretinere si reparare a autovehiculelor (-3,6%) si a comertului cu autovehicule (-2,5%), informeaza MEDIAFAX.

Ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor a crescut in aprilie, fata de martie, cu 1,4%.

In ceea ce priveste serviciile de piata prestate populatiei, volumul cifrei de afaceri s-a redus ca urmare a diminuarii activitatii agentiilor turistice si tur-operatorilor (-10,3%), a altor activitati (-3,8%) si activitatilor hotelurilor si restaurantelor (-2,1%). Cresteri s-au inregistrat la activitati de sp?lare, cur?tare si vopsirea textilelor si bl?nurilor (+11,5%), jocurile de noroc (+3,1%) si serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare (+2,6%).

Ca serie ajustata, serviciile de piata prestate populatiei, in aprilie fata de luna precedenta, volumul cifrei de afaceri a scazut cu 4,1%.

Comparativ cu aceeasi luna din 2010, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, a inregistrat pe total o scadere cu 0,3%
, datorata reducerilor inregistrate la comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (-57,2%), la activitatile de intretinere si reparare a autovehiculelor (-5,3%). Cresteri s-au inregistrat la comertul cu autovehicule (+0,6%) si comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (+0,1%).

In functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, volumul afacerilor pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor a crescut pe total cu 3,8%.

Citeste si:
Parlamentul României planifică noi achiziţii pentru Senat şi Camera...
Parlamentul României...

Activitatea de servicii de piata prestate populatiei a crescut in aprilie, fata de aceeasi luna a anului anterior, cu 8,5% ca serie bruta si cu 9,6% ca serie ajustata.

In primele patru luni ale anului, fata de ianuarie-aprilie 2010, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor a crescut cu 3,5% ca serie bruta si cu 5,3% ca serie ajustata.

In ceea ce priveste serviciile de piata prestate populatiei, volumul cifrei de afaceri a crescut atat ca serie bruta cu 7,5%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 9,9%.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.