Romania nu va fi pregatita sa intre in zona euro in 2015, dar nu este nimic rau in a astepta un an sau doi, considera economistul american Nouriel Roubini. Vezi aici motivele.

  • Situatia din Grecia

"Din cauza a ceea ce s-a intamplat in Grecia, exista o rezistenta a actualilor membri, care sunt ingrijorati daca sunteti pregatiti sau nu sa aderati", a avertizat Nouriel Roubini, profesor de economie la Universitatea din New York, in cadrul unui seminar pe teme economice organizat la Bucuresti.

  • Nu suntem pregatiti

"Nu cred ca tara va fi capabila sa intre in zona euro in 2015, pentru ca in primul rand s-ar putea sa nu fiti pregatiti. Nu este nimic rau in a mai astepta un an sau doi", mai spune Nouriel Roubini.

  • Nu avem bilet de intrare
Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, considera ca romanii sunt "admirabil de nepregatiti" pentru adoptarea euro, el adaugand ca in zona euro, se intra cu bilet iar Romania si-a exprimat deocamdata doar intentia de a procura tichet, fara a sti cu ce va calatori.

Citeste integral pe wall-street.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.