88% dintre romanii respondentii la un sondaj privind fraude, considera ca mita si practicile de coruptie sunt foarte raspandite in tara, procent mai mare decat media raspunsurilor celorlalti participanti la sondaj din Europa (62%), rezulta dintr-un sondaj realizat de Ernst & Young la nivel continental.

Desi companiile romanesti se plaseaza pe primul loc in ceea ce priveste constientizarea conceptului de frauda de catre angajatii lor, mita si coruptia sunt recunoscute ca probleme semnificative.

Mai mult de jumatate dintre respondentii din Romania (56%) spun ca recesiunea a creat conditii care au condus la cresterea nivelului practicilor de coruptie. Astfel, sondajul confirma faptul ca o piata agitata da nastere unui mediu care favorizeaza coruptia si mita.

Avand in vedere ca 31% dintre respondenti considera ca mita este o practica obisnuita utilizata pentru a castiga contracte, este evident ca acest tip de comportament lipsit de etica inca este tolerat, daca nu chiar incurajat. Acest procent este putin mai ridicat decat cel dat de raspunsurile participantilor din alte tari europene.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.