Documentul facut public de Nastase pare a fi atasamentul unui mail trimis de Jeffrey Franks pe 3 mai mai multor oficiali romani de la BNR si de la Ministerul de Finante. Acesta seamana cu un draft de scrisoare al carei destinatar este seful FMI, Dominique Strauss Kahn, si care ar putea fi expediat de autoritatile romane.

"Din cate stiu eu, Delegatia FMI nu ne-a contactat pentru a ne cere opinia in legatura cu un text pe care, oricum, il tin secret. Un text care, din informatiile mele, cel putin in varianta din 3 mai, este extrem de dur ( inclusiv in ceea ce priveste in domeniul medical, pentru perioada 2010-2013 - numar de paturi, cheltuieli cu medicamentele, cu medicii, reduceri cu 0,8% din PIB, prin reducerea cheltuielilor sociale, prin disponibilizari in societatile de stat, inclusiv pregatirea pentru privatizare a transportului CFR marfa, a inceperii privatizarii TAROM, masuri dure in sectorul energetic - inclusiv la Oltchim)", spune fostul premier.

El mai anunta ca a pregatit deja o nota "cu unele observatii in legatura cu felul in care este condusa, de sapte ani, politica economica a Romaniei de catre Regimul Basescu", pe care o posteaza tot pe blogul sau, Adrian Nastase.

Adrian Nastase a dezvaluit ca acest document prevede decizii privind infrastructura si reduceri din zona Cailor ferate - adica CFR Marfa si CFR Calatori. Mai exact se vizeaza reducerea cu 1.000 de km a liniilor de cale ferata, urmand ca sinele sa fie vandute la fier vechi.

"Mai sunt si masuri privind organizarea transportului metropolitan. In 2011 e prevazut ca costurile de mentenanta la Metrorex sa fie reduse cu 30%, dar nu se spune nimic de siguranta. Se vorbeste si despre inceputul privatizarii la aeroporturile din Bucuresti si Timisoara. Mai sunt si masuri care vizeaza vanzarea unor pachete de actiuni ale companiilor: Petrom vanzare a unui pachet de 10%, Transelectrica - 15%, Hidroelectrica - 10%, dar si alte companii. Se prevede si privatizarea completa a companiilor de distributie Transilvania Nord si Sud", a mai aratat deputatul PSD, conform Ziare.com

Citeste si:
Cîțu, acuzații la PSD: „Voia să împrumute 2 miliarde de euro de la...
Cîțu, acuzații la PSD: Voia...

In consecinta, purtatorul de cuvant al Administratiei Prezidentiale Valeriu Turcan, se apara, intr-o interventie televizata:

"Toate scrisorile de intentie semnate intre FMI, in timpul Guvernului Nastase si Guvernului Boc, au fost facute publice. De ce face aceasta actiune de manipulare?; pentru a abate atentia de la problemele pe care le are cu justitia. Citesc o stire: Nastase a fost luni in fata judecatorilor intr-un dosar in care este acuzat de coruptie. Social democratul vrea sa il transforme pe Adrian Nastase coruptul de luni - in Adrian Nastase de marti in - aparatorul saracilor. Este o schema ieftina si manipulatoare", a mai declarat Valeriu Turcan, conform Ziarepolitica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.