Absolventii de studii superioare care au invatat in afara Romaniei isi doresc sa revina in tara pe un salariu de 1.169 de euro net, arata un studiu realizat de Liga Studentilor Romani din Strainatate (LSRS), o organizatie non-guvernamentala care faciliteaza contactele intre romanii care studiaza in strainatate.

Cei care au doar experienta unui semestru Erasmus in strainatate isi doresc sa castige 490 – 540 de euro net lunar, in functie de nivelul studiilor. In schimb, cei care au urmat un program complet de licenta peste hotare se asteapta la un salariu de 1.420 de euro net pe luna, in timp ce aceia care au finalizat un program masteral isi doresc 1.160 de euro lunar.

Absolventii de programe doctorale peste hotare vor un salariu de 1.450 de euro lunar, iar aceia care au urmat programe post-doctorale vor reveni in Romania pentru salarii ce depasesc 2.000 euro net lunar.


Citeste integral pe wall-street.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.