Directorul general al Tarom, Ruxandra Brutaru, a demisionat marti din functia pe care o ocupa de la finele anului 2008, au declarat pentru MEDIAFAX surse din Ministerul Transporturilor si Infrastructurii.

"Va fi numit un nou director general, de la 1 aprilie, insa nu s-a stabilit o persoana anume", au spus sursele citate, conform MEDIAFAX.

Brutaru a fost numita in functie de fostul ministrul al Transporturilor Radu Berceanu pentru a-l inlocui pe Gheorghe Barla, care a fost demis.

La inceputul lunii februarie, PSD a solicitat demiterea Ruxandrei Brutaru pentru management defectuos.

Purtatorul de cuvant al Departamentelor PSD, Olguta Vasilescu, a afirmat ca privatizarea Tarom, agreata de statul roman printr-un memorandum incheiat in mai 2000 cu Banca Mondiala si semnat de ministrul Transporturilor de atunci, Traian Basescu, a fost oprita de Cabinetul Nastase, care a dus compania in castig.

Vasilescu a acuzat ca, in ultimul an, Tarom a inregistrat pierderi de 100 de milioane de dolari si a acuzat-o pe Brutaru de sabotarea Tarom in favoarea altor operatori aerieni.

Tarom a fost inclusa pe lista companiilor monitorizate de FMI din noul acord, iar institutia financiara va evalua atat pierderile, cat si arieratele operatorului aerian. Guvernul s-a angajat sa caute un investitor strategic pana la finele anului si sa privatizeze compania de transport aerian atunci cand conditiile pietei o vor permite.

Numarul pasagerilor transportati anul trecut de Tarom a crescut cu 24% fata de anul precedent, de la 1,77 milioane de calatori la 2,2 milioane de pasageri, potrivit datelor preliminare ale companiei.

Tarom estimeaza ca in acest an cheltuielile vor fi egale cu veniturile, conform proiectului de buget pentru 2011. Compania a inregistrat pierderi de 90,99 milioane de lei in 2009, cand miza pe un profit de 760.000 de lei.

Citeste si: Tarom vrea profit zero in 2011


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.