Supersonicul de transport al rachetei spatiale Haas, pe care Asociatia Romana pentru Cosmonautica si Aeronautica (ARCA) il construieste pentru Competitia Google Lunar X Prize, a primit oficial numele I.A.R.-111.

ARCA va contribui la traditia I.A.R., nume care din 1925 si pana in prezent a fost purtat de aeronave fabricate la Brasov precum: I.A.R.-11CV, I.A.R.-80, I.A.R.-93, I.A.R.-99.

"Realizarea unui aparat din seria I.A.R. este o sansa de care orice constructor de aeronave din lume ar fi mandru. I.A.R.-111 va trebui nu numai sa contribuie la continuarea traditiei numelui I.A.R., ci si sa reprezinte aeronava care sa zboare mai sus si mai repede decat predecesoarele sale, ajutand astfel la progresul Romaniei", a declarat presedintele ARCA, Dumitru Popescu.

Finalizarea lucrarilor la aparatul I.A.R.-111 este stabilita pentru jumatatea anului 2012, urmata de prima decolare la sfarsitul anului 2012. Primul zbor supersonic al avionului I.A.R.-111 este prevazut pentru prima jumatate a anului 2013.

Citeste mai mutle despre primul avion supersonic romanesc pe Wall-street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.