BERD, BEI si IFC, divizia de investitii a Bancii Mondiale, au aprobat bancilor din Romania, in intervalul 2009-2010, imprumuturi cumulate de 1,76 miliarde de euro, intr-un program comun de sustinere a sistemelor financiare din Europa Centrala si de Est (ECE) in perioada crizei.
  • Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare (BIRD) a pus totodata la dispozitia Romaniei fonduri de 218 milioane de euro, se arata intr-un raport publicat de Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), informeaza Wall-Street.

  • BERD a aprobat Romaniei imprumuturi de 799 milioane de euro, din care au fost semnate acorduri pentru 431 de milioane euro, iar 282 milioane de euro au fost furnizate.
  • Banca Europeana pentru Investitii (BEI) a aprobat pentru Romania o finantare de 795 milioane de euro. Au fost semnate acorduri pentru imprumuturi de 700 de milioane de euro, din care au fost furnizate 437 milioane de euro in perioada mentionata, scrie MEDIAFAX.
  • IFC a semnat cu Romania acorduri pentru imprumuturi de 168 milioane de euro si a furnizat 90 de milioane de euro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.