“Empower Campus”, proiect initiat de Asociatia Empower Romania, dezvoltat si realizat in parteneriat cu Inspire Business, este un program integrat de dezvoltare personala si orientare profesionala dedicat targetului young, studenti si tineri profesionisti aflati la inceput de cariera.

Proiectul se desfasoara sub forma unei competitii in cadrul careia 60 de participanti vor parcurge mai multi pasi evolutivi, inclusiv etape eliminatorii care vor releva adevaratul potential al fiecaruia dintre ei, ajutandu-i sa isi identifice propriile abilitati si competente. Selectia participantilor se face conform criteriilor companiilor implicate in proiect, care vor recompensa tanarul cu celemai originale idei si cu potential sa se dezvolte in orice companie, pregatit pentru provocarile oricarui job. La sfarsit, fiecare tanar va primi o diploma de participare pentru activitatea desfasurata.

Lansarea platformei online www.empowercampus.ro, pe 25 februarie 2011, anunta oficial inceputul programului, tinerii fiind asteptati sa se inscrie pe site si sa descopere in spatiul virtual creat motivele participarii la aceasta sesiune de cunoastere si dezvoltare. Perioada de inscriere si preselectie dureaza pana pe 28 martie, concomitenta cu campania de promovare integrata, urmata fiind de perioada de sustinere a training-urilor si workshop-urilor, 2 aprilie – 4 iunie. Programul se incheie cu o gala de decernare a premiilor, in cadrul careia participantii si organizatorii impartasesc ganduri, idei si un feedback general , de final de colaborare.

  • Ce vei afla prin Empower Campus?

Subiectele de discutie si dezbatere propuse sunt organzate in module careacopera zone de interes diferite, complementare si necesare pentru pregatirea personala si desavarsita a unui tanar. Modulele se desfasoara pe durata a noua saptamani sidezvolta cinci teme principale: Identitate şi misiune (2 si 9 aprilie) – trainer Raluca Mohanu, Dezvoltarea şi managementul carierei (16 si 30 aprilie) – trainer Cristina Manole, Managementul banilor (7 si 14 mai) – trainer Cristian Carstoiu, Dezvoltarea comunicarii (21 si 28 mai) – traineri Mihaela Stroe, Lucian Ghinda, Adriana Sumanaru si Alpha Leadership (4 iunie) – Dan Luca. Fiecare modul are cate un lead trainer si un facilitator, Ionut Ciurea, Leader&Founder Empower.

Inscrierea intr-o asemenea competitie reprezinta pentru tineri acces la experiente si specialisti care le ofera informatii si increderea ca isi pot atinge obiectivele personale si profesionale. Trainerii inscrisi in program sunt persoane renumite, cu expertiza in domeniile respective si folosesc, in comunicarea cu studentii, instrumente moderne de formare si pregatire a acestora, precum: simulari, jocuri de roluri si expuneri.

Citeste si:
Diversitatea în lectură: mit sau oportunitate?
Diversitatea în lectură: mit...

Gala de premiere din finalul programului va avea loc in ultima saptamana, pe 11 iunie 2011 si consta intr-o sesiune de feedback si networking intre persoanele implicate in proiect. Speech-urile trainerilor, concluziile si sfaturile pentru tinerii debutanti in cariera vor oferi cadrul perfect pentru retrairea momentelor importante din program intr-o sesiune „hot seats”, ocazia oportuna pentru inaugurarea platformei de discutii post-eveniment. In aceeasi seara va avea loc premierea si recompensarea tinerilor cu cele mai bune rezultate, dovada a potentialului si a implicarii acestora. Premiile pot consta in recompense financiare, internship-uri sau job-uri in cadrul companiei, excursii, in functie de aprecierea companiei partenere privind efortul tinerilor participanti la Empower Campus.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.