Euro sau lei? Aceasta este una dintre primele intrebari pe care o persoana trebuie sa si le puna atunci cand decide sa mearga la banca pentru a obtine un credit sau a constitui un depozit. In ce moneda este mai avantajos sa ne imprumutam sau sa economisim in acest an?

In ceea ce priveste dobanda platita pentru imprumuturile de la banci, creditele in euro au ramas si in prima parte a acestui an mai avantajoase decat cele in moneda nationala, desi clientii trebuie sa isi asume riscul valutar.

"Creditarea continua sa se faca cu preponderenta in euro pentru ca dobanzile interbancare in euro sunt mult mai mici decat cele in lei si, prin urmare, dobanzile la credite in euro sunt mai mici", a explica Radu Craciun, directorul de investitii al Eureko Pensii, conform Wall-street.

Craciun sustine ca, din pacate, nu facem decat sa repetam evolutiile anticriza si ca nu s-a invatat nimic din aceasta criza. El considera ca stimularea creditelor in lei nu se poate face doar verbal.

Clientii care decid sa se imprumute in euro accepta riscul valutar pe care il au de gestionat,
insa considera, de cele mai multe ori, ca este un risc gestionabil, in conditiile in care Banca Nationala mentine cursul stabili, iar in ultima perioada leul s-a apreciat fata de moneda europeana.

Citeste integral sfaturile pe wall-street.ro

Tu in ce moneda ai incredere sa economisesti? Comenteaza pe Facebook


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.