Arpad Paszkany, 39 de ani, proprietarul clubului de fotbal CFR Cluj si unul dintre cei mai discreti oameni de afaceri de pe piata locala, vorbeste despre planurile sale de investitii, precum si despre proiectele imobiliare inghetate din cauza crizei.

  • De ce nu ar fi o criza reala in Romania?

“Criza nu este un virus venit de pe Marte, ci o chestiune care s-a tot intamplat in decursul istoriei, sub forma unor evolutii sinusoidale. Eu cred ca aceasta criza este o poveste, o chestiune mediatica si una psihologica. Astazi insa, in Romania nu se poate vorbi de criza. Putem discuta de scaderi de capacitati industriale sau de faptul ca un investitor castiga zece unitati in 2007, iar acum poate castiga doar sapte sau 6,5. Dar castiga. Din punctul meu de vedere, criza inseamna sa aduci bani de acasa pentru a-ti intretine activitatea”, apreciaza Paszkany.

Cand vorbeste despre criza, antreprenorul imparte Romania in doua: cea a sectorului privat si cea a bugetarilor. Despre “Romania bugetara” nu doreste sa vorbeasca, pentru ca “i-ar trebui cateva ore bune”.

Crede ca un test foarte bun care sa arate daca “Romania privata” este in criza, ar trebui facut in randul oamenilor din marile orase ale tarii.

Daca iesiti in strada, cel putin la nivelul Clujului si al oraselor importante din Romania, si ii intrebati pe oameni cati bani castiga acum, fata de cati bani castigau in 2007, anul de glorie, va garantez ca dintr-o suta de persoane, 97 realizeaza aceleasi venituri. Iar celelalte trei probabil ca produc cu 15% mai putin, dar acel procent nu le creeaza un disconfort simtitor in ceea ce priveste stilul lor de viata”, mentioneaza Arpad Paszkany.

Citeste integral interviul cu Arpad Paszkany pe wall-street.ro

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.