Romania are mai multe resurse de petrol decat arata estimarile oficiale, sustin americanii de la Hunt Oil, una dintre cele mai mari companii petroliere private din lume.

„Cu siguranta in Romania exista mai mult petrol si gaze decat se estimeaza. De obicei, cand expertii previzioneaza care sunt rezervele care au mai ramas, se bazeaza pe resursele dovedite pe baza tehnologiei care a existat pana acum. Noi credem ca potentialul este urias, din acest motiv am decis sa intram pe piata din Romania", a declarat Stephen Hurley, presedintele Hunt Oil, pentru Adevarul.

Cat despre piata de afaceri din Romania, acesta considera ca mediul este stabil si prietenos, iar modul de obtinere a licentelor este competitiv si corect.

Hurley a amintit si de traditia pe care o are Romania in acest domeniu, fiind prima tara din lume cu o productie de petrol inregistrata in statisticile oficiale inca din anul 1857. De asemenea, extractia gazelor a inceput in 1909. Mai mult infrastructura este foarte bine dezvoltata, exista o comunitate de companii furnizoare de servicii, iar piata din Romania este renumita pentru specialistii din sectorul petrolier.

In prezent, Hunt Oil colaboreaza cu Petrom pentru explorarea a doua perimetre pe uscat, intentionand sa aiba propriile perimetre de explorare, iar numarul angajatilor sa creasca odata cu afacerile din Romania.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.