Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a declarat la Forumul National de Turism de la Mamaia ca incerca sa mute administrarea plajelor de la stat la hotelieri, informeaza Mediafax.

"In noua lege (proiectul de lege a turismului, n.r.) se stabileste ca o parte din plaja sa ajunga la hotelieri si 20% din toata plaja din Mamaia poate sa ramana la autoritati locale pentru agrement. Unde ne blocam? Plajele sunt in administrarea DADL (n.r. – Directia Apelor Dobrogea-Litoral). Ne incurca faptul ca administrator acum este DADL-ul. Plajele turistice trebuie sa fie la hotelieri", a spus Udrea, citata de Wall-Street.ro.

Ea a adaugat ca MDRT va incerca sa "curete" plajele, cu ajutorul Legii Exproprierilor.

"Exista proprietari privati pe suprafete de plaja, lucru posibil printr-un abuz al autoritatilor locale. Tot ce poti sa faci este sa-i expropriezi pe aceia. Sigur ca nu o sa le platesc contravaloarea lucrarilor celor care-si permit astazi sa construiasca, in ciuda a ceea ce am stabilit", a mai spus Udrea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.