Guvernul nu sustine in acest moment privatizarea CEC Bank, a declarat premierul Emil Boc, citat de Mediafax.

El a raspuns astfel intrebat de jurnalisti, intr-o conferinta de presa sustinuta la Guvern, daca se intentioneaza vanzarea altor pachete majoritare de actiuni alaturi de cel detinut de stat la CFR Marfa.

Premierul a aratat ca nu a fost efectuata inca o analiza pe aceasta tema si ca discutia este la Ministerul Economiei. "Ce pot sa va spun cu siguranta este ca nu sustin privatizarea CEC. Vreau sa fiu explicit pe aceasta tema", a adaugat Boc.

Surse oficiale au declarat, in aceasta saptamana, ca Guvernul va incerca sa majoreze capitalul CEC Bank prin atragerea unor investitori institutionali, dupa modelul utilizat in urma cu sase ani la privatizarea BCR, considerand neatractive conditiile pietelor internationale pentru vanzarea bancii in cadrul viitorului acord cu FMI.

"Este prea devreme pentru privatizarea CEC Bank, dar Guvernul va insista in discutiile cu FMI pe majorarea captialului bancii, probabil prin atragerea unor investitori institutionali, dupa modelul de succes de la BCR", au declarat sursele.

Mai multe detalii despre posibila privatizare a CEC citesti pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.