Presedintele Traian Basescu a reprosat, miercuri, ministrilor ca proiectele finantate de catre institutii financiare internationale nu sunt derulate suficient de repede, iar Romania este pusa in situatia sa achite penalitati de neutilizare a banilor pusi la dispozitie.

"In momentul de fata avem neutilizati 4,1 miliarde euro, credite angajate de la BEI, BERD, BIRD si BDCE, cele patru banci care finanteaza guverne. Oameni buni, avem bani, dar nu implementam proiectele cu suficienta viteza! Ca sa nu mai spun de inca 30 miliarde euro bani nerambursabili de la UE. Deci, Romania nu are o problema cu banii. Daca avem o problema cu banii, avem probleme sa ne asiguram cheltuielile curente, pentru asta imprumutam bani, pentru salarii, pentru cheltuieli sociale, dar bani de investitii avem cu miliardele. Si aici va spun cu toata sinceritatea ca nu mai poata fi tolerata situatia neutilizarii banilor", a spus Basescu ministrilor.

Potrivit MEDIAFAX, el a aratat ca o astfel de situatia este inregistrata si in domeniul justitiei si i-a cerut ministrului de resort, Catalin Predoiu, sa acorde maxima atentie acestei probleme.

"Domnule ministru Predoiu, din 110 milioane euro luati acum cinci-sase ani, doar 9 milioane sunt utilizate, iar cei de la Justitie spun ba ca nu au instante, ba ca nu au cladiri, ba ca nu au nu stiu ce. Va cer maxima atentie pentru utilizarea banilor contractati. Cele 4,1 miliarde sa stiti ca multi dintre ei platim penalitati de neutilizare. Pana acum, in Romania, niciodata un ministru care n-a facut nimic n-a avut probleme. Intodeauna cand un ministru face ceva, va fi tinta tuturor atacurilor. Dragi colegi, dragi doamne si domni ministri, va rog sa fiti atacati pentru ca organizati licitatii si dati drumul la banii astia. Nu se mai poate, stam cu 4,1 miliarde credite angajate si nu le cheltuim", a spus presedintele.

Seful statului a participat la sedinta de miercuri a Guvernului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.