FMI a avertizat Guvernul ca va depasi tinta de deficit stabilita pentru anul viitor daca va introduce pachetul de masuri ce vizeaza scaderea cotei unice, a CAS si majorarea salariului minim peste 700 lei si a cerut un program clar de prioritati pentru investitii, in special in transport si sanatate.
Atentionarile au fost transmise in discutia avuta, joi seara, de premierul Emil Boc cu oficialii FMI, au declarat agentiei MEDIAFAX surse participante la discutii.

"Fondul Monetar International a atentionat ca tinta de deficit bugetar pentru 2011 va fi depasita daca este introdus pachetul de masuri propus de coalitie, desi membrii Guvernului au insistat ca aceasta depasire va fi estompata prin cresterea economica ce ar rezulta din relaxarea fiscalitatii. FMI a cerut in acelasi timp un program clar de prioritati in ceea ce priveste investitiile, in principal in transporturi si sanatate", au aratat sursele.

Potrivit acestora, discutiile dintre autoritatile romane si FMI vor continua in zilele urmatoare la nivel de experti, fiind posibila o noua intalnire a coalitiei cu membrii misiunii Fondului.

Liderii coalitiei au propus FMI, la inceputul acestei saptamani, alaturi de scaderea contributiilor sociale de la 44% la 41% si reducerea cotei unice de impozitare de la 16% la 12%, si cresterea salariului minim de la 600 la 700 de lei.

  • FMI nu se hotaraste: Iesim sau nu din recesiune?

Fondul Monetar International a transmis Guvernului insa ca nu poate accepta pentru anul viitor o majorare a salariului minim pe economie mai mare de 650 lei, sub nivelul de minim 700 lei avansat in discutii de reprezentantii Executivului, au declarat atunci agentiei MEDIAFAX surse participante la discutii.

Potrivit "Gandul", politicienii romani s-au lovit de inflexibilitatea oficialilor FMI, care se opun masurilor propuse de coalitie.

O misiune a FMI este prezenta incepand din 20 octombrie, la Bucuresti, pentru evaluarea acordului in derulare si inceperea discutiilor preliminare cu autoritatile romane pentru incheierea unei noi intelegeri. Vizita delegatiei FMI se va incheia pe 1 noiembrie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.