Depozitele in lei ale populatiei continua sa scada si in luna septembrie, cu 0,5%, o evolutie similara fiind regasita pe acest segment de clientela si la depozitele in valuta. Totalul depozitelor se mentine insa pe un usor avans lunar, de 0,3%, sustinut de clientii companii, potrivit datelor BNR.

Depozitele in lei ale gospodariilor populatiei au scazut in septembrie cu 0,5%, pana la 61,5 miliarde lei. Comparativ cu septembrie 2009, depozitele in lei ale populatiei au inregistrat o crestere nominala de 4,2%, dar o reducere in termeni reali cu 3,3%.

Exprimate in lei, depozitele in valuta ale populatiei au coborat tot cu 0,5%, la 39,3 miliarde lei, in conditiile unei deprecieri a monedei nationale cu 0,18%.
Depozitele in lei ale persoanelor juridice, societati nefinanciare si institutii financiare nemonetare, s-au majorat cu 1,6%, pana la 44,8 miliarde lei. In ultimele 12 luni, depozitele firmelor au crescut cu 7,8%, respectiv 0,1% in termeni reali.

Depozitele in valuta ale rezidentilor gospodarii ale populatiei si persoane juridice, societati nefinanciare si institutii financiare nemonetare, exprimate in lei, s-au majorat cu 0,1 la suta, pana la nivelul de 63504,3 milioane lei, dar exprimate in euro, depozitele in valuta au scazut cu 0,1%, pana la 14,88 miliarde euro, relateaza MEDIAFAX.

Comparativ cu aceeasi luna a anului precedent, depozitele in valuta ale rezidentilor exprimate in lei au crescut cu 4%, iar exprimate in euro, dinamica a fost de numai 2,3%.

In intervalul ultimelor 12 luni, depozitele in valuta ale populatiei au avansat mai rapid decat depunerile firmelor. Astfel, exprimate in lei, depozitele in valuta ale populatiei au crescut cu 11,5%, iar calculate in euro au urcat cu 9,7%.
Depozitele in valuta ale companiilor exprimate in lei s-au diminuat cu 6,3% fata de septembrie 2009, iar reducerea in euro a fost de 7,8%
.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.