Intr-o Romanie in care domeniul agriculturii ocupa ultimele locuri de interes al dezvoltarii, ministrul se declara un sustinator al evolutiei si progresului. Insa, de ce "nu creste" agricultura?

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, s-a declarat un sustinator al acordarii de subventii in agricultura, desi la nivel national procentul total al acestora nu depaseste 15%, si a punctat faptul ca Romania trebuie sa produca peste nevoia de consum pentru a exporta si a aduce bani la buget, scrie AGERPRES.

'Eu sunt un sustinator al subventiilor, dar daca facem o analiza a acestora la nivel national vom constata ca acestea nu depasesc 15%. Daca sistemul bancar nu va incepe sa functioneze, nu vom avea rezultate dintre cele mai bune', a afirmat, joi, intr-o conferinta de specialitate, Valeriu Tabara.

Oficialul MADR a adaugat ca in momentul in care s-a luat decizia de a fi despartita productia prima de procesare s-a produs o greseala.
Tabara a apreciat, totodata, ca daca sunt eliminate din competitie evaziunea si speculatia, Romania poate rezolva o buna parte din probleme agricole existente.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.