Pregatirea corecta a locuintei pentru sezonul rece de catre proprietari duce la evitarea anumitor riscuri ce pot aparea din cauza gerului sau a frigului.

  • Daca nu te pricepi, nu incerca sa umbli la centrala!
Repunerea in functiune a centralei pentru perioada de iarna se poate face fie de catre instalator, fie de catre proprietarul locuintei, daca acesta din urma are cunostintele necesare.

Inainte de repornirea efectiva a centralei, indiferent daca este vorba de una de apartament sau nu, se verifica instalatia, adica se curata filtrelele, se verifica robinetele, care trebuie sa fie inchise sau blocate si se face proba de etanseitate.

„Trebuie verificata presiunea apei din instalatia de calorifere (pe manometrul centralei), se aerisesc radiatoarele, apoi se completeaza cu apa pana la 1,5 – 2 bari. De asemenea, se verifica functionarea termostatului de camera (daca este cu baterii, se verifica bateriile), precum si partea exterioara a kitului de evacuare a gazelor. Acesta nu trebuie sa fie obturat sau murdar. Nu in ultimul rand, se fac probele la centrala in regim de incalzire – inainte sa fie frig afara, ca sa se poata remedia in timp util eventualele probleme”, este de parere Catalin Draguleanu directorul de vanzari al importatorului de centrale termice Ariston Thermo Romania.

  • O gresie abraziva previne riscurile de accidente datorate umezelii
In unele locuinte, din cauza diferentelor de temperatura, poate aparea condens, care sa duca la umezirea gresiei si a faiantei. Acest lucru poate genera accidente.

“Intr-o astfel de situatie se recomanda folosirea placilor de gresie cu un grad mai mare de abraziune. De asemenea, locuintele ar trebui izolate si aerisite, precum si sa fie prevazute cu dezumidificatoare”, afirma Eduard Macarescu, directorul comercial al producatorului de gresie si faianta Lasselsberger Romania.

Citeste integral cele mai bune sfaturi despre cum sa-ti pregatesti locuinta pentru iarna pe wall-street.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.