Presedintele Gazprom, Aleksei Miller, este asteptat sa soseasca in aceasta saptamana la Bucuresti, pentru a discuta cu oficialii Ministerului Economiei despre proiectul South Stream de transport al gazelor naturale dezvoltat de compania rusa.

Presedintele Gazprom ar urma sa ajunga in Romania in cursul zilei de miercuri si sa ramana in tara maximum doua zile, interval in care va avea discutii exclusiv cu reprezentantii Ministerului Economiei, scrie MEDIAFAX.

Fostul ministru al Economiei Adriean Videanu s-a intalnit, in iunie, la Moscova, cu reprezentanti ai Gazprom, pentru a discuta eventuale colaborari in domeniul energetic. Oficialul roman a declarat la momentul respectiv ca analiza subiectului South Stream ar urma sa aiba loc in toamna.

In luna septembrie, o delegatie rusa, condusa de seful departamentului pentru managementul proiectului South Stream, Leonid Chugunov, s-a intalnit la Bucuresti cu reprezentanti ai Ministerului Economiei, Ministerului de Externe, dar si oficiali din conducerea companiilor Romgaz, Transgaz si Conpet. Discutiile au vizat cooperarea in sectorul energetic, in special despre perspectivele colaborarii pentru stocarea gazelor in depozite subterane si productia de energie electrica in Romania.

La finalul discutiilor, Gazprom a anuntat ca Romania si-a confirmat interesul pentru a participa la proiectul South Stream.

Reprezentantii Gazprom si oficialii romani au convenit atunci sa organizeze "in scurt timp" o noua intalnire pentru a discuta oportunitatile de dezvoltare a cooperarii romano-ruse in domeniul energetic.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.