Mai mult de trei sferturi (82,5%) dintre tineri sunt dispusi sa lanseze un start-up pentru a beneficia de cei 10.000 euro promisi tinerilor antreprenori, potrivit unui sondaj realizat de Wall-Street.ro.

Potrivit sondajului, acest program ar fi util pentru sustinerea mediului antreprenorial si a pietei locurilor de munca din Romania, in opinia a 69,9% dintre cei 2.200 de respondenti.

Pe de alta parte, mai putin de o treime (28,1%) dintre acestia au incredere ca proiectul va fi concretizat de Guvern, iar tinerii antreprenori isi vor primi capitalul de inceput.

De asemenea, potrivit sondajului realizat de Wall-Street.ro, suma pusa la bataie, de 1 milion de euro, nu este suficienta pentru ca proiectul sa aiba un efect real in economie si in sectorul IMM-urilor.

Statul are in plan ca, pana la finalul anului, sa finanteze cu un milion de euro tinerii cu varsta cuprinsa intre 18 si 35 de ani care vor sa isi deschida o afacere.

Andreea Paul, consilierul personal al primului-ministru Emil Boc, a explicat ca tinerii antreprenori trebuie sa indeplineasca anumite conditii, fara de care banii nu ar putea fi alocati celor care doresc sa isi infiinteze propriul business.

Sondajul Wall-Street.ro a fost realizat online la nivel national, pe un esantion de peste 2000 de respondenti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.