Romania, tara ce avea la ultima "numaratoare" 22 de milioane de cetateni, are inregistrat la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate peste 27 de milioane de asigurati.

In ianuarie 2008, in sistemul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate erau inregistrate 27 de milioane de persoane, dintre care 22,4 milioane erau asigurate si aproximativ 20,3 milioane de oameni erau inscrisi la medicii de familie, scrie Realitatea.

"Propriile rapoarte ale Casei, ne arata ca in toti acesti ani au existat medici de familie care aveau aceleasi liste de pacienti", a explicat Mihai Tatulici.

Doi ani mai tarziu, in 2010, numarul romanilor inregistrati in sistem a scazut brusc pana la 20,8 milioane de oameni. Si numarul persoanelor asigurate s-a redus la 18,7 milioane, iar cel al persoanelor inscrise la medicii de familie a ajuns pana la aproximativ 17,9 milione.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.