Producatorii si procesatorii din industria alimentara avertizeaza ca trebuie sa ne asteptam la cresteri de preturi intre 10 si 18%.

Declaratiile vin sa contrazica spusele ministrului Agriculturii, Valeriu Tabara care a declarat ieri ca nu se asteapta la majorari importante de preturi pentru acest final de an.

Scumpurile se vor simti din aceasta toamna.

"Preturile la alimente vor creste pana la sfarsitul anului si vor creste intr-un procent destul de semnificativ o data ca efect al faptului ca producatorii romani inceteaza sa mai produca in gospodariile proprii ca efect al anotimpurilor si in consecinta importatorii intermediari vor fi foarte fericiti sa aduca de afara. Si in aceasta toamna vor creste preturile intre 10 si 18 la suta din punctul nostru de vedere", a declarat Tudor Dorobantu, secretarul general al Agrostar, conform Realitatea.

"Daca agricultorii dau drumul la preturi si produc o crestere de preturi, procesare va trebui sa o preia, ca ar fi un impact negativ pe piata este real, dar sa lucrezi in paguba nu ai cum. Exista presiuni de crestere a preturilor pe piata la carnea de pasare, la zahar, la ulei, sper ca producatorii sa inteleaga ca nu este momentul si nu este un an pe profit", a spus Sorin Minea, presedintele Asociatiei Romane a Carnii, citat de Romania Libera.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.