Daca in trecut numaram fara sa ne oprim companiile care anuntau profituri de milioane de euro, acum incercam sa aflam pana unde va ajunge numarul companiilor aflate in diverse stadii de insolventa.

In total, 11.221 de companii din Romania sunt in suferinta financiara, 6.255 de firme fiind in procedura generala de insolventa, 2.235 in procedura simplificata de insolventa, 2.717 in faliment si 14 in reorganizare judiciara, potrivit unui studiu realizat de Coface Romania.

Locul 3: Constructii - 1.641 falimente

Pozitia a treia in clasamentul insolventelor este ocupata in continuare de sectorul constructiilor, domeniu ce a reprezentat in ultimii ani motorul de crestere al economiei romanesti, inregistrand cresteri anuale de peste 30%. Coface mentioneaza ca blocajul financiar din ultima perioada a anului 2008, 2009 si din prima jumatate a anului 2010 a afectat profund jucatorii din acest sector, rezultatul imediat fiind cresterea continua a numarului de cereri de insolventa. Lipsa proiectelor noi, amanarea sau anularea anumitor proiecte de catre investitori au facut ca relansarea pietei de constructii sa fie intarziata.

Locul 2: Comertul cu amanuntul - 2.010 falimente

Pe pozitia a doua a clasamentului conform numarului de insolvente inregistrate in prima parte a anului 2010, se situeaza comertul cu amanuntul, in aceasta industrie fiind inregistrate peste 2.000 de cazuri.

Locul 1: Comertul cu ridicata si distributie - 2.256 falimente

Cea mai problematica industrie din economia romaneasca este cea a comertului cu ridicata si distributie, sector in care s-au contorizat 2.256 de cazuri de companii care se afla in diverse stadii ale procedurii de insolventa (generic numite de Coface ca fiind falimente).

Distributia continua sa fie un domeniu foarte afectat de criza economica, astfel ca pe fondul scaderii considerabile a cererii si avand in vedere marjele comerciale foarte mici, micii distribuitori reusesc cu greu sa supravietuiasca.

Citeste integral topul sectoarelor din economie cu cele mai multe falimente pe wall-street.ro.

Citeste si:
Statul vrea ca CEC Bank să vândă polițe RCA
Soluția statului în fața...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.