Descopera tipurile de networking pe care cei interesati de cresterea afacerilor sau de gasirea unui nou loc de munca le pot folosi pentru a-si maximiza sansele.

  • A descoperit LinkedIn in 2005, dupa ce s-a inscris ca utilizator. La inceput, vreme de 1-2 ani, nu a fost foarte activ. Insa pe masura ce multi din jurul sai ii trimiteau invitatii, a inceput sa inteleaga cum functioneaza si din 2008 a inceput sa faca din LinkedIn instrumentul principal prin intermediul caruia intretine contactele de business pe care le detine.
“Vad LinkedIn ca pe un instrument de business. Este infrastructura care ma ajuta sa aflu informatii de baza despre persoanele cu care ma intereseaza sa lucrez, sa comunic rapid cu un numar mare de oameni, sa dezbat idei si sa cunosc oameni diversi, cu care ulterior pot colabora profesional – odata ce am inteles cum gandesc si ce fac”, spune Viorel Panaite, partener la furnizorul de servicii de formare profesionala Human Invest.

In viziunea sa, reteaua LinkedIn este foarte utila.

“E o platforma care te ajuta sa initiezi contacte cu multa lume. Sunt multe persoane care iti urmaresc activitatea in <<grupurile de discutii>> si incearca sa vada cat de coerent esti. Sunt convins ca prezenta in <<grupurile de discutii>> de pe LinkedIn, subiectele pe care le-am deschis sau dezbatut au contribuit la intretinerea unor relatii de business sau au convins persoane sa ne contacteze pentru a afla mai multe despre companiei”, apreciaza Panaite. Pe langa LinkedIn, Panaite foloseste, atat in interes personal, cat si profesional, site-ul de socializare Facebook.

Citeste integral cum te poate poate ajuta networkingul sa iti gasesti un job pe wall-street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.