Romania are o politica fiscala "de clasa a IV-a" si se vehiculeaza variante care se contrazic unele pe altele

"Noul proiect arata ca avem o politica fiscala de clasa a IV-a. Aplicam procente la sume pe care deja le stim, doar atat putem sa facem. Reglementarea ii va afecta tot pe cei cu drepturi de autor, care platesc contributii la buget, dar nu va avea impact asupra manelistilor", a declarat pentru MEDIAFAX Cristian Parvan, secretarul general al Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR)

El a adaugat ca joi s-a intalnit cu reprezentanti ai Ministerului Finantelor si cu deputatul PDL Sulfina Barbu, iar acestia au sustinut ca Ordonanta de Urgenta a Guvernului 58, care aduce modificari Codului Fiscal, si normele de aplicare a actului normativ vor fi corectate, imbunatatite.

In schimb, in aceeasi zi pe site-ul Secretariatului General al Guvernului (SGG) a aparut un proiect de ordonanta de urgenta potrivit caruia persoanele cu venituri din activitati independente vor plati, din 2011, contributii de asigurari sociale de cel putin 25,36% si pana la 35% din venituri, aproape dublu fata de nivelul actual.

In aceste conditii, Parvan s-a declarat surprins de aparitia proiectului si a aratat, totodata, ca publicarea pe site-ul SGG, nu pe cel al Finantelor sau Ministerului Muncii, ridica semne de intrebare.

"Cat timp Guvernul nu va respecta legea raspunderii fiscale si nu va face previziuni fiscale pe termen de trei ani, riscam sa vedem astfel de proiecte. Guvernul trebuia sa vina inca din luna mai cu previziuni pentru urmatorii trei ani, dar n-a facut-o", a spus Parvan.

In plus, propunerile Guvernului vizeaza majorarea contributiilor, dar nu intervin si asupra exceptiilor la plata CAS, instituite prin diverse legi speciale, a mai spus reprezentantul AOAR.

Intentia Guvernului de a dubla contributiile pentru persoanele platite pe drepturi de autor a fost criticata atat de catre reprezentanti ai UDMR, PSD si PNL, cat si de catre patronate, sindicate, Clubul Roman de Presa si Patronatul Presei Romane.

Citeste si:
Consecinta liberalizarii pretului gazelor: Tarifele s-ar putea tripla
Consecinta liberalizarii...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.