Procurorii DIICOT - Bucuresti audiaza 45 de persoane suspectate de inselaciuni imobiliare, ridicate in urma unor perchezitii in Capitala, printre cei invinuiti in acest caz fiind si trei avocati din Baroul Bucuresti, un arhivar sef la Serviciul Carte Funciara Sector 1 si un director de banca.

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Bucuresti au destructurat un grup infractional organizat, constituit din 25 de invinuiti, acuzati de constituire a unui grup infractional organizat, inselaciune, fals si uz de fals. Dintre invinuiti, trei sunt avocati in cadrul Baroului Bucuresti, unul este arhivar sef la Serviciul de Carte Funciara al Sectorului 1 Bucuresti, iar unul este director coordonator al unei unitati bancare, se arata intr-un comunicat de joi al DIICOT.

Ce acuzatii

"In fapt, se retine ca membrii grupului infractional organizat au indus in eroare, prin utilizarea de mijloace frauduloase, mai multe parti vatamate, cu prilejul instrainarii unor imobile care nu le apartineau. Modalitatea de actionare a gruparii consta in identificarea de imobile situate in Bucuresti - terenuri cu/fara constructie aferenta, nelocuite si aflate in stare de conservare ori aflate in paragina si intocmirea in fals de inscrisuri - titluri de proprietate, certificate de mostenitor sau diverse alte acte notariale precum si acte de identitate, cu complicitatea unor functionari din cadrul institutiilor statului cu atributii in domeniul cadastrului si publicitatii imobiliare precum si a unor persoane care aveau cunostinte de specialitate in domeniul confectionarii de stampile si alte insemne", potrivit procurorilor DIICOT.

Invinuitii foloseau inscrisurile falsificate pentru inducerea in eroare a persoanelor interesate de investitii imobiliare, precum si a reprezentantilor birourilor notariale, prin vanzarea terenurilor sau pentru ipotecarea acestora in vederea obtinerii unor credite bancare, fara ca proprietarii de drept sa aiba cunostinta despre acest fapt, au precizat procurorii.

Membrii gruparii au reusit astfel inducerea in eroare a mai multor persoane, prejudiciul fiind estimat pana in prezent la 980.000 de euro.
Anchetatorii au facut, joi, 47 de perchezitii domiciliare in Bucuresti, in urma carora au dus la sediul DIICOT - Serviciul Teritorial Bucuresti 45 persoane, care vor fi audiate.

Cauza a fost instrumentata impreuna cu ofiteri de politie din cadrul BCCO Bucuresti si cu sprijinul BSIJ. Suportul tehnic al operatiunii a fost asigurat de catre DGIPI, a precizat sursa citata.

Citeste si:
Cum să alegi un avocat specializat în drepturile omului și litigii...
Cum să alegi un avocat...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.