Rata anuala a inflatiei a scazut in zona euro la 1,6% in august, de la 1,7% in iulie, iar rata somajului s-a mentinut luna trecuta la 10%, maximul ultimilor 12 ani.

Estimarile preliminare privind inflatia, prezentate marti de Eurostat, nu cuprind datele pe tari sau cifrele defalcate pe sectoare economice si categorii de produse, scrie MEDIAFAX.

Scaderea inflatiei ar putea fi determinata, cel putin partial, si de deprecierea cotatiilor petrolului, care au coborat cu 9,6% in luna august.
Somajul ramane la niveluri ridicate deoarece companiile continua sa taie costurile pentru a-si creste profitul.

Rata somajului din luna iulie s-a mentinut stabila si in UE, la 9,6%, Eurostat estimand ca numarul somerilor din cele 27 de state membre a ajuns la 23,057 milioane, din care 15,833 milioane in zona euro, se arata intr-un comunicat al Eurostat.. Astfel, numarul persoanelor fara loc de munca a crescut cu peste 1,1 milioane fata de iulie 2009.

Potrivit celor mai recente date ANOFM, rata somajului din Romania a fost de 7,43% in iulie, sub media UE.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.