Desi datoriile inregistrate de cele mai mari companii din Romania s-au redus fata de 2008, acutizarea crizei economice de anul trecut a dus la cresterea ponderii obligatiilor de plata in cifra de afaceri.

  • Rompetrol Rafinare:

Rompetrol Rafinare (RRC) se afla pe ultima pozitie in podiumul companiilor in functie de datoriile inregistrate de companii in 2009, cu obligatii de plata de 941,8 milioane euro. Valoarea datoriilor este cu 30% mai mare decat cele 726,1 milioane euro din 2008. Ponderea datoriilor in afaceri este de 64%, dupa ce societatea a obtinut o cifra de 1,48 miliarde euro.

  • Hidroelectrica

A doua companie de stat care a intrat in topul companiilor cu cele mai mari datorii este Hidroelectrica, cu 1,45 miliarde de euro. Totusi, valoarea datoriilor este cu 6% mai mica decat cea din 2008. Societatea a obtinut in 2009 afaceri de 571 milioane euro. Astfel, datoriile sunt de 2,5 ori mai mari decat cifra de afaceri inregistrate anul trecut.

  • OMV Petrom

OMV Petrom (SNP), cea mai mare companie din Romania, este si societatea cu cele mai mari datorii. Obligatiile de plata ale SNP se ridica la 1,5 miliarde euro, cu 11% mai mari decat cele din 2008. Anul trecut datoriile erau de circa 5 ori mai mari decat afacerile obtinute, de 303 milioane euro.

Citeste integral topul companiilor cu cele mai mari datorii pe wall-street.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.